Zwartzaadolie met honing kan herstel van Covid-19 versnellen

De meeste gevallen van het Corona virus zijn van mild aard – zoals het geval was in ons gezin. Wij waren vrij snel hersteld van de infectie met de daarbij behorende symptomen. Het lijkt ook dat wij veel sneller over de infectie heen waren dan anderen en ik denk dat ik weet waarom…

Baanbrekend onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er een manier is om de hersteltijd van matige tot ernstige gevallen van COVID-19 drastisch te doen versnellen. Dit is geweldig nieuws, aangezien het virus naar verwachting op zijn minst, seizoensgebonden, in een of andere vorm zal blijven bestaan. En ook naast een vaccinatie kan dit geen kwaad.

Waar heb ik het over? Een eenvoudige combinatie van twee natuurlijke ingrediënten ( die ik regelmatig neem) en die de hersteltijd bijna kan halveren!

EEN BEETJE BIJENKRACHT PLUS EEN EEUWENOUDE REMEDIE

Dus, wat was de combinatie die de wetenschappers zo ongelooflijk effectief vonden?

Honing, plus zwart zaad (ook bekend als Nigella sativa).

Waarom deze twee ingrediënten?

In de wetenschappelijke literatuur zochten onderzoekers naar een ‘wondermiddel’ dat als veilig, wereldwijd toegankelijk en bewezen effectief tegen virussen zou zijn en dat ook nog eens ontstekingsremmende, immuun modulerende en anti coagulerende eigenschappen zou bezitten.

Hoewel geen gepubliceerde klinische onderzoeken een medicijn identificeerden dat bij het profiel paste, vertoonden zowel honing als Nigella sativa vergelijkbare farmacologische profielen.

Het onderzoeksteam begonnen met hun werk tijdens het hoogtepunt van de uitbraak van het coronavirus in Pakistan, van mei tot juli 2020, en volgden 313 patiënten bij wie het virus was vastgesteld.

210 van hen werden geclassificeerd als een matig geval, waaronder hoesten, keelpijn, kortademigheid en congestie. De andere 103 gevallen werden als ernstig beschouwd, met koorts, hoesten, longontsteking en zelfs ademnood.

Om de kracht van honing plus zwarte komijn te testen, werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. De eerste groep kreeg alleen een placebo. Maar de tweede groep kreeg tot 13 dagen de combinatie van honing en zwarte komijn.

Bovendien ontving iedereen in het onderzoek standaardzorg zoals voorgeschreven door hun artsen, waaronder antipyretica, antibiotica, aanvullende zuurstof en mechanische beademing indien nodig.

De resultaten waren behoorlijk indrukwekkend…

De patiënten die de combinatie honing/zwarte komijn namen, kwamen niet alleen sneller over hun symptomen heen, maar testten ook sneller negatief op de ziekte.

In feite bleek het nemen van honing plus zwarte komijn in slecht 4 tot 6 dagen de COVID-19-symptomen te verlichten en dat tegenover 7 dagen of meer bij de matige en ernstige groepen die het placebo gebruikten.

Na het nemen van de honing/zwartzaadolie combinatie, vertoonden binnen 4 dagen zowel de matige als de ernstige gevallen een virale verbetering in vergelijking tot het placebo.

Toch wordt het nog beter…

 

De mortaliteit was verminderd in de groep met de honing en zwartzaadolie inname.

De studie toonde in 30 dagen aan dat de placebogroep een sterftecijfer van 18,87 procent had, en de groep die honing plus Nigella sativa gebruikten slechts een sterfterisico van 4 procent hadden.

Toen hem werd gevraagd naar de resultaten en het potentieel van de natuurlijke combinatie in een post-COVID-wereld, zei Dr. Sohaib Ashraf (research fellow aan het Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, en hoofdonderzoeker van de studie), in een interview met NutraIngredients- Azië : “We hebben gezien dat patiënten met dit behandelingsregime wonderbaarlijk beter werden, zelfs buiten de proef om.”

zwartzaad olie

Hij suggereerde dat de combinatie van honing en zwartzaadolie kan worden gebruikt als een goedkoop geneeskrachtige behandeling, je kan de combinatie van honing met zwartzaadolie ook gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen voor helende effecten.

Hoewel de studie heeft aangetoond dat honing en zwarte komijn samen de kracht kunnen hebben om het herstel van het virus te versnellen, mag de combinatie niet worden beschouwd als een remedie voor COVID-19.

Maar voor mij geld, nadat ik er zelf doorheen ben gegaan (en niet wetende hoelang de immuniteit zou kunnen duren), zal ik nooit meer zonder deze twee producten komen te zitten en heb ze altijd in huis.

 

Een natuurlijk winnende combinatie

manuka honing

Voor het geval je ziek wordt kan ik je dit zeker aanbevelen …

Honing is overal te vinden – maar ik raad de Manuka honing uit Nieuw-Zeeland aan van 350 MGO of meer indien je je dit kunt veroorloven. MGO staat voor methylglyoxal, het belangrijkste biologisch actieve antibacteriële element in manukahoning, die bekend staan om hun uitstekende gezondheidsvoordelen.
Andere honing kan uiteraard ook, het is waar jij de voorkeur aan geeft, beter is dan wel een biologische honing te kiezen

 

Deelnemers aan de studie kregen
1 theelepel zwartzaadolie met 1 theelepel rauwe honing en dit 3 keer per dag.
Eén een half uur voor het ontbijt, één ‘s middags en één vlak voor het slapen gaan.

Je kunt de olie vervangen door de zaden, alleen moeten ze dan eerst worden
verwarmd (anders verbrand je je maag) en daarna vermalen. Doe de zaadjes in een koekenpan op heel laag vuur en roer ze af en toe om. Als hun smaak verdwenen is, haal je ze eraf en maal je ze fijn.

Ik raad aan om de zwartzaadolie met honing bij een maaltijd in te nemen om eventuele gastro-intestinale klachten die je zou kunnen ervaren te verlichten.

Ik moet opnieuw benadrukken … honing en Nigella sativa zullen je er niet van weerhouden Covid-19 te krijgen. Maar op basis van veel onderzoek sinds het begin van de pandemie, weten we nu dat mensen die lijden aan een ziekte die is geworteld in een ontsteking, de grootste risicofactor vormen.

Alles wat u kunt doen om ontstekingen onder controle te houden is door gezond te eten er een gezonde levensstijl op na te houden en verder raad ik aan om dagelijks een combinatie van 1 eetlepel honing met 1 eetlepel zwartzaadolie per dag.

 

Waarschuwing

Zwartzaadhoning wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan twee jaar. Mensen met diabetes mogen een dagelijkse dosis van 20 g (3 theelepels) niet overschrijden.

manuka honing

Andere voordelen van Zwartzaadolie met honing

  • Verhoogt de cardiovasculaire gezondheid.
  • Het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterol.
  • Verbetert de immuniteit en verlicht indigestie.
  • Helpt bij het genezen van hoest en verstopte borst.
  • Werkt ontstekingsremmend.
  • Het helpt bij het zuiveren van het bloed en activeert de lever.
  • Het werkt als een antihistaminicum.
  • Het werkt als een diureticum en helpt bij het reinigen van de urinewegen.
  • Hulp bij het verbeteren van de schildklierfuncties.
  • Helpt goed bij het verminderen van pijn en stijfheid geassocieerd met reumatoïde artritis.
  • Het biedt verlichting van menstruatiestoornissen en overgangsklachten.
  • Het helpt bij de behandeling van vaginale schimmelinfecties.
  • Helpt bij het verminderen van huidbeschadiging
  • Verhoogt immuunsysteem
  • Helpt bij het beheersen van diabetes
  • Helpt bij het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.