Tips voor thuis tuinieren: 17 groenten die je in emmers kunt laten groeien

Als u in een klein huis of een krap appartement woont, hoeft u uw dromen van een eigen tuin niet op te geven. U kunt uw reis naar zelfvoorziening beginnen door voedzame groenten te verbouwen in een emmertuin. 

tuin tips

Tips voor het starten van een emmertuin

Als je emmers gebruikt, kun je je planten gemakkelijk naar binnen verplaatsen tijdens vorst, hevige regen of storm. De emmers maken het ook gemakkelijker om uw planten in de lente naar de zon te brengen.

Gebruik een emmer die geschikt is voor levensmiddelen, omdat het mogelijk is dat in oude emmers giftige stoffen zijn gebruikt of bewaart. Dit kan ervoor zorgen dat chemicaliën in het plastic zitten.

Zoek naar emmers van kwaliteit in lokale restaurants die willen wel eens emmers weggeven waarin zij eerder voedsel hebben opgeslagen. Als alternatief kunt u nieuwe food-grade emmers online of in grote winkelketens kopen.

Afgezien van emmers, hebt u ook andere dingen voor de tuin nodig, zoals:

  • Planten of zaden – In sommige gevallen is het beter om met bestaande planten te beginnen in plaats van met zaden.
  • Een groeimedium (potmix of potgrond) – Koop geen tuinaarde voor je emmers. Gebruik in plaats daarvan potmixen of potgrond, deze zijn ontworpen om drainage mogelijk te maken, wat belangrijk is voor het kweken in emmers.
  • Stokken of plantensteunen – Sommige planten zoals komkommers en tomaten hebben stokken of steunen nodig.

Zodra u uw geschikte emmers hebt, bereidt u ze voor op het planten. Boor of pons een paar gaten in de bodem van de emmer. Een gat van ongeveer drie centimeter zou voldoende moeten zijn.

Breng eerst een laag van vijf centimeter los grind op de bodem van de emmer voor een betere afvoer. Vul de emmers vervolgens met een hoogwaardige potgrondmix met veenmos en compost. Laat voldoende ruimte over voor de planten zelf.

Plant zaden of plant stekken in emmers van 20 liter. Geef uw jonge gewassen goed water en controleer het vochtgehalte van de bodem om te kijken of deze voldoende vochtig is. Planten in een emmer hebben in de zomer meestal dagelijks water nodig omdat ze snel kunnen uitdrogen. 

tuinieren

Hier zijn 17 van de beste groeiende groenten in emmers van 20 liter:

Bonen

Zowel sperziebonen als snijbonen zullen goed groeien in emmers.
Sperziebonen en snijbonen, hebben gaas of paalsteunen doe dit voordat u gaat zaaien of de planten in de emmer worden geplaatst om schade te voorkomen.
Probeer drie planten per emmer te kweken.

Rode biet

Rode bieten passen zich goed aan emmers aan. Zaai van de lente tot begin juli om de paar weken wat zaden voor een continue oogst.

Wortels

Standaard wortelen hebben een diepere emmer nodig dan 1 van 20 liter, maar sommige korte variëteiten zullen goed in emmers gedijen. Zaai de zaden op een onderlinge afstand van minstens vijf bij vijf centimeter en bewaar de emmer op een zonnige plaats.

Spaanse pepers

Chiliplanten gedijen goed in warme en zonnige gebieden, maar ze kunnen zich aanpassen aan een emmer die op een beschutte plek staat die direct zonlicht krijgt. Bewaar de emmers binnen als er kans is op vorst.

Komkommers

Komkommers worden gekweekt in emmers van 20 liter gevuld met een lichte, rijke mix van compost, veenmos of kokosnootkokos en perliet. Geef voldoende water

Voeg een latwerk of een tomatensteun toe om de komkommerplant omhoog te laten en niet in de breedte. Komkommers hebben veel en regelmatig water nodig.

Groene uien

Groene uien, ook wel lente-uitjes of bos-ui genoemd, hebben geen diepe emmer met grond nodig, waardoor ze perfect zijn voor tuinieren met emmers. Je kunt de uien om de paar weken zaaien van het vroege voorjaar tot de herfst. Plaast de zaden een centimeter diep in de emmer.

Zorg dat de groene uien voldoende water krijgen bij heet en droog weer.

Kruiden

Keukenkruiden zoals munt, oregano, peterselie, rozemarijn, salie en tijm zullen goed gedijen in een emmer van 20 liter. Je kunt één plant in één emmer laten groeien deze zal snel flink uitgroeien

Bewaar basilicum en koriander op je keukenvensterbank.

Sla

De meeste soorten sla zullen heel goed groeien in een emmer van 20 liter. Je kunt wel 4 sla planten plaatsen in een emmer.

Meloenen

Meloenen hebben ruimte nodig om te groeien, dus het is het beste om slechts één meloenplant per emmer van 20 liter te planten. Zoek de kleinere varianten uit die goed zullen groeien in containers.

Okra

Een enkele okra -plant kan goed groeien in een emmer van 20 liter. Gebruik goed doorlatende grond en voeg gaten in de emmers toe om ervoor te zorgen dat het water voldoende wordt afgevoerd naarmate de plant groeit.

 

kleine tuin

Uien

Gewone uien kunnen in emmers worden gekweekt, maar ze hebben minstens vijf centimeter open grond om zich heen nodig om zich goed te ontwikkelen. Plaats 2 tot 3 uienplanten in een emmer.

Laat de emmer staan ​​waar hij veel licht krijgt en bemest regelmatig.

Paprika’s

Paprika’s zoals Bell-Boy, Gypsy en Sweet Chocolate en hete pepersoorten zoals Cubanelle, Jalapeno en Red Cherry groeien het beste in emmers. Kweek één plant per emmer.

Aardappelen

Aardappelen kunnen in emmers groeien omdat ze diepte nodig hebben, geen ruimte.

Radijs

Plant ten minste 10 radijsplanten per emmer van 20 liter. Zaai de zaden ongeveer 2,5 cm diep en 2,5 cm uit elkaar. Na ruim een ​​maand kun je de radijs oogsten. Opnieuw zaaien zorgt voor een continue aanvoer van radijs.

Snijbiet

Zaai snijbietzaden een centimeter diep en verdun de zaailingen indien nodig. Oogst regelmatig en snij eerst de buitenste bladeren weg.

Tomaten

Cherry- of struiktomaten groeien goed in containers. Tomatenplanten hebben gelijkmatige watergift nodig.

Tomaten zijn erg vorstgevoelig. Bemest met kalirijke meststof die is ontworpen voor tomaten voor een betere opbrengst.

Ondersteun de planten met stokken of een plantensteun terwijl ze groeien. Geef goed water, maar laat geen plassen achter, want de tomaten zullen barsten en splijten.

Courgette

Courgetteplanten hebben ruimte nodig om te groeien, dus kies voor compacte courgettesoorten zoals Eight Ball, Geode, Jackpot hybride of Raven.

Gebruik food-grade emmers om groenten in je eigen tuin te verbouwen, zelfs als je thuis niet veel ruimte hebt.

cbd creme

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.