Tien natuurlijk insectenwerende oplossingen

Hoe maak ik mezelf onaantrekkelijk voor insecten?

Hoewel wij mensen niet van de geur van zweet houden, houden insecten daar vaak wel aan!
Het zou u kunnen helpen om het lichaam te helpen het zweten te reguleren door middel van alkasatie.
Alkaliseren kan de lichaamsgeur verminderen, iets waar insecten zich juist toe voelen aangetrokken.

1. Alkaliserende dranken

Elke ochtend een eetlepel appelciderazijn in een glas water kan helpen om je lichaam alkalisch te maken. Of pers een verse citroen in een glas water voor een verfrissend en alkaliserend begin van de dag. Als u dat wenst dan kunt u ¼ theelepel zuiveringszout toevoegen. Sommigen mensen vinden dit gemakkelijker te drinken en biedt tegelijkertijd de gezondheidsvoordelen van bicarbonaten toe.

 

2. Chlorofyl-supplementen

Chlorofyl kan lichaamsgeur neutraliseren, waardoor je minder interessant bent voor insecten. Meestal worden er tabletten of vloeibaar chlorofyl ingenomen.

3. Begin de dag schoon en geurvrij

Op dagen dat je weet dat je met veel beestjes te maken krijgt, begin dan met een douche met ongeparfumeerde zeep. Als u merkt dat u overdag te maken krijgt met nare zweetgeurtjes, bewaar dan een spuitfles met alcohol in uw tas of rugzak. Sproei je oksels om bacteriën te doden en geur te verminderen.

4. Biergist

Biergist is een voedingssupplement waarvan sommigen beweren dat het de aantrekkelijkheid voor insecten vermindert. Eigenaren van gezelschapsdieren geven het vaak aan hun honden om ze minder gastvrij te maken voor insecten. Biergist bevat veel vitamines B, dus het effect kan vergelijkbaar zijn met dat van een vitamine B-complexsupplement.

5. B-complexe supplementen

Of een suppletie met vitamine B1 (thiamine) uw aantrekkelijkheid voor insecten kan verminderen, is controversieel. Maar het nemen van een vitamine B-complex supplement is een gemakkelijke manier om er zelf achter te komen. Een vitamine B-complex verbetert vaak de energie en de algehele gezondheid, dus het is sowieso geen slecht idee om dit als aanvulling te overwegen. Het wordt niet aanbevolen om alleen B1 te nemen. De B-vitamines werken samen en door ze in een combinatiesupplement te nemen, worden onevenwichtigheden in het systeem voorkomen.

Topvitamins 

6. Verminder het suikerverbruik

Door uw suikerinname te verminderen, kunt u minder zoet worden voor insecten. Of het de suiker zelf is of het verzurende effect op het lichaam dat insecten aantrekt, is niet duidelijk, maar het verminderen van uw suikerinname is over het algemeen een goede stap om uw eigen algehele gezondheid te verbeteren.

7. Natuurlijke insectenwerende spray

 • 8 gram toverhazelaar
 • 2 dl water
 • 25 druppels elk – citroengras, geranium, pepermunt, ceder
 • Meng samen en giet in een spuitfles.
 • Voor elk gebruik de spray goed schudden
 • Spray uw huid en kleding elk uur als u buiten bent

8. Insectenwerende lotionreep

Lotionrepen zijn leuk om te maken en hydrateren je huid terwijl ze ongedierte afschrikken. Als je optionele zinkoxide (niet-nanodeeltjes) toevoegt, heb je een lotionstaaf die ook te gebruiken is als een milde zonnebrandcrème.

 • 2/3 kopje bijenwas
 • 2/3 kopje kokosolie
 • 1/3 kopje sheaboter
 • 1/3 kopje cacaoboter
 • (2 theelepels. zinkoxide – optioneel)
 • 30 druppels elk – etherische oliën citronella en citroengras
 • 15 druppels etherische oliën geranium
 • 15 druppels pepermunt etherische olie
 • Smelt de was, kokosolie, sheaboter en cacaoboter au bain marie. Wanneer ze zijn gesmolten, haalt u het van het vuur en roer de zinkoxide erdoor heen (vermijd inademing van het stof!) 
 • Roer de etherische oliën erdoor
 • Giet in siliconenvormen.
 • Koelen. Verwijderen en in containers plaatsen.
 • Smeer de lotion op uw huid voordat u naar buiten gaat en na het zwemmen.

9. Vermijd geurende producten

Haarproducten, lichaamsverzorgingsproducten en parfums kunnen te veel van het goede zijn. Insecten worden aangetrokken door de geuren van veel lichaamsverzorgingsproducten en bloemige parfums.

Overweeg natuurlijke lichaamsproducten die ongeparfumeerd zijn of geparfumeerd met etherische oliën die insecten niet lekker vinden. (Lavendel, pepermunt, theeboom, geranium en citroengras om er maar een paar te noemen!)

10. Draag katoenen kleding

Katoenen kleding ademt beter en houdt minder snel geurtjes vast, vooral lichaamsgeuren waar insecten van genieten. Idealiter was je je kleding met ongeparfumeerde waszeep. Een azijnspoeling is ook een goed idee.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Sandra Knoops schreef:

  Dank je wel voor de tips.
  Als tip heb ik dat tegen vlooien bij honden je dagelijks een klein beetje knoflook door het voer kan doen, dit helpt bij onze honden in elk geval uitstekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *