Stop ontstekingen en astma-aanvallen met extracten van cashewblaadjes

Anacardium occidentale, oftewel de cashew, is een kleine boom dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De cashewplant wordt tegenwoordig op grote schaal verbouwd in tropische landen en is een van de meest verbouwde notensoort ter wereld.

cashewplant gezond

De verschillende delen van de cashewplant kunnen voor zeer veel doeleinden gebruikt worden. De bladeren, vruchten, zaden en scheuten hebben niet alleen culinaire toepassingen, maar ook medicinale toepassingen. In feite worden deze en andere delen van cashewnoten (bijvoorbeeld de schors, het sap, het gom en de wortels) in veel landen traditioneel gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals in India en delen van Afrika.

In een recente studie onderzochten onderzoekers uit Nigeria de fytochemische componenten van cashewnoten en evalueerden hun ontstekingsremmende en anti-astma-eigenschappen. Ze deden dit door de effecten van cashewbladextracten op door histamine geïnduceerd pootoedeem en bronchoconstrictie bij cavia’s te beoordelen. De onderzoekers rapporteerden hun bevindingen in een artikel gepubliceerd in de  Journal of Integrative Medicine .

 Biosuperfoods

De verbinding in cashewbladeren vertoont bronchusverwijdende en ontstekingsremmende activiteiten

Cashewblaadjes worden al lang gebruikt voor de behandeling van ontstekingen en astma , een aandoening die wordt gekenmerkt door vernauwing en ontsteking van de luchtwegen  (bronchoconstrictie). Wanneer dit gepaard gaat met overmatige productie van slijm, kan bronchoconstrictie de ademhaling bemoeilijken en hoesten, piepende ademhaling en kortademigheid veroorzaken.

Op basis van bevindingen concluderen onderzoekers dat dankzij de bronchusverwijdende en ontstekingsremmende werking van oleamide, cashewblaadjes kunnen worden gebruikt voor de  behandeling van bronchoconstrictie en ontsteking  bij astmapatiënten.

Andere medicinale toepassingen van cashewnoten

Hoewel het vooral bekend staat om zijn eetbare zaden, wat mensen kennen als cashewnoten hebben cashewnoten veel medicinale toepassingen. In West-Afrika worden cashewblaadjes gebruikt om malaria te behandelen en koorts te verminderen. In India is bekend dat ze tandpijn en tandvleesproblemen verlichten. 

Ondertussen wordt de bast van de cashewboom gebruikt als samentrekkend, rubefacient (een stof die roodheid van de huid vermindert) en blaartrekkende (een stof die blaarvorming veroorzaakt). In de Ayurvedische geneeskunde wordt het gebruikt om slangenbeten te ontgiften. Cashewnotenbast wordt ook gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Infusies gemaakt met cashewnoten en bladeren zouden effectief zijn voor tandpijn en pijnlijk tandvlees, terwijl extracten van cashewnoten en schors worden gebruikt als natuurlijke remedies tegen diarree .

De cashew heeft samentrekkende en diuretische effecten en kan worden gebruikt om scheurbuik te voorkomen. Cashewsiroop is ook geweldig bij hoest en verkoudheid. Cashewsap wordt daarentegen gebruikt om syfilis, cholera en diverse nierproblemen te behandelen . Het verse sap in de schaal van het zaad is ook goed voor het verwijderen van wratten en het behandelen van ringworm, lepra en likdoorns.

Cashew-sap wordt als een voorbehoedsmiddel beschouwd. Cashewgom kan parasitaire wormen doden en zowel bacteriën als schimmels doden. Een aftreksel gemaakt van cashewwortel is ook een uitstekend zuiverend middel.

Planten zoals cashew zijn reservoirs van actieve plantenstoffen die geneeskrachtige eigenschappen bezitten. Dankzij de aanwezigheid van oleamide in cashewbladeren kunnen ze worden gebruikt voor de behandeling van astma-gerelateerde bronchoconstrictie en schadelijke ontstekingen. .

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.