Is kokosolie echt zo gezond?

U bent vrijwel zeker op de hoogte van de huidige fascinatie van de wereld van de kokosolie. Deze olie uit de tropen werd ooit regelmatig gebruikt in gebak en bewerkte voedingsmiddelen, totdat iemand ten onrechte besloot dat het ongezond was. Sinds die tijd is de denkwijze over kokosolie teruggedraaid, omdat mensen zich bewust zijn geworden van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kokosolie. Momenteel wordt kokosolie gebruikt om aandoeningen van Alzheimer tot puistjes te behandelen, het lijkt erop dat er dagelijks nieuwe voordelen van kokosolie worden ontdekt. Was het vroeger alleen in speciaalzaken te vinden, nu is het overal online en te koop in de meeste supermarkten.

Is kokosolie echt zo speciaal?

Als u een bakje koudgeperste biologische kokosolie koopt , wordt u bij het openen begroet met de aangename geur van kokosnoten. Schep een beetje op een vinger en wrijf het in je handen. De olie is soepel en luxueus. Neem een hap; deze olie smelt in je mond. Hoewel het voor sommigen een verworven smaak is, zou bijna iedereen moeten toegeven dat het een veel aangenamere olie is om in je mond te stoppen dan welke gehydrogeneerde olie dan ook op de markt.

Het is gemakkelijk om kokosolie aan uw dagelijkse menu toe te voegen en om direct gebruik te maken van de voedingswaarde ervan.

Kokosolie kan worden gebruikt om groenten of vlees te bakken. Het verdraagt ​​een hogere temperatuur voor opwarmen en braden dan de meeste oliën. Het kan worden gebruikt in gebak, als vervanger van koffiemelk of in een zelfgemaakt gezond snoeprecept.

 Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl

Tien redenen om kokosolie te gebruiken

1. Verhoogde energie

Een populaire manier om kokosolie te consumeren is om het ‘s ochtends door koffie te drinken, met wat grasboter. Velen vinden dat deze manier van koffie drinken zorgt voor meer “yup” om de dag te beginnen. Dit zou geen verrassing moeten zijn. Kokosolie is een geweldige energiebron. Misschien is dit de reden dat kokosolie vaak helpt bij bijnierinsufficiëntie en hypothyreoïdie.

2. Gewichtsverlies

In tegenstelling tot wat men denkt, is kokosolie ook nuttig gebleken bij het afvallen. Het levert calorieën en energie die bruikbaar zijn. Het kan de onbedwingbare trek verminderen. Zeker, zijn rol bij het genezen van hypothyreoïdie en bijniervermoeidheid zal het zeker effectief maken voor gewichtsverlies.

3. Haarconditioner

Kokosolie kan worden gebruikt om het haar te voeden en te hydrateren. Het is een natuurlijke ontklitter en kan roos en andere hoofdhuidproblemen genezen. Het is zelfs effectief om luizen kwijt te raken!

4. Gezondheid van de hersenen

Je hersenen bestaan ​​voornamelijk uit vet. Je brein heeft vet nodig. Diëten met een zeer laag vetgehalte kunnen de hersenen uithongeren, zelfs als er voldoende calorieën worden geconsumeerd. Regelmatig ingenomen kokosolie kan helpen bij de ziekte van Alzheimer, hersenmist en geheugenproblemen.

5. Mondgezondheid

Het gebruik van kokosolie voor olietrekken vermindert tandsteen en maakt tanden witter, naast de andere voordelen van olietrekken met kokosolie. Kokosolie kan ook worden gebruikt in tandpastarecepten of zelfs op zichzelf om tanden te reinigen. De antibacteriële effecten zijn heel nuttig in de mond om gaatjes te voorkomen en orale infecties te genezen.

6. Huid

Liefhebbers van kokosolie gebruiken kokosolie voor huidproblemen zoals acne, droge huid, tinea versicolor, rimpels en zelfs nijnagels! Kokosolie voelt niet zo vettig aan als veel oliën en trekt goed in de huid.

7. Antischimmelmiddel

Kokosolie is een geweldige aanvulling op veel protocollen om schimmels zoals candida of voetschimmel te bestrijden. (Hoewel enkelen misschien vinden dat kokosolie een op zichzelf staande behandeling voor schimmel is, vereist schimmel meestal een veelzijdige aanpak die veranderingen in het dieet omvat.)

8. Antiviraal

Als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van de antivirale eigenschappen van kokosolie, zult u met plezier ontdekken hoe verbazingwekkend de antivirale eigenschappen zijn! Geen enkel medicijn heeft tot nu toe het snelle, veilige en zeer effectieve gebruik van kokosolie als antiviraal middel kunnen bewerkstelligen. Het is een uitzonderlijke remedie voor het monovirus.

9. Antibacterieel

Kokosolie is ook een uitstekend antibacterieel medicijn. Als het meerdere keren per dag wordt ingenomen, bestrijdt het virussen die behoorlijk ernstig kunnen zijn, waaronder streptokokken, stafylokokken en E. coli. Voor actuele stafylokokbesmettingen kan het zowel extern als intern worden gebruikt.

10. Voedzaam

Kokosolie is een goede bron van middellange vetzuren. Vetzuren met een middellange keten worden gemakkelijker omgezet in energie dan vetcellen. Kokosolie bevat laurinezuur, waardoor het een uitstekend medicijn is tegen virussen, schimmels en bacteriën.

Kokosolie is stabiel zonder hydrogenering, een proces dat een aantal oliën op de markt veel minder gezond maakt.

Kokosolie is een uitstekende vetbron voor je lichaam. Je lichaam heeft vet nodig en kokosolie voorziet in die behoefte en doet dit meestal zonder gewichtstoename te veroorzaken.

Hoeveel kokosolie moet ik elke dag innemen?

Voor gezondheidsdoeleinden wordt over het algemeen aanbevolen om tot 3 eetlepels kokosolie per dag in te nemen . Dit is meestal gemakkelijk te bereiken omdat het kan worden toegevoegd aan uw koffiehavermout, gebruikt als boter op brood of toast, toegevoegd aan gebakken voeding of gebruikt om te sauteren. Het kan zeker met de lepel worden ingenomen als het als antiviraal of antibioticum wordt gebruikt en u niet veel voedsel binnenkrijgt. In dat geval is kokosolie in feite zowel medicijn als voeding voor je.

Laat u echter niet belasten met “3 eetlepels kokosolie per dag”. Het is een richtlijn, geen vaste regel. Maak u geen zorgen als u merkt dat u per dag meer gebruikt. Als u een groot persoon bent, heeft u mogelijk meer nodig. Een kleiner persoon of kind heeft misschien veel minder nodig.

Als u kokosolie als medicijn gebruikt, bijvoorbeeld voor keelontsteking, volgen hier enkele richtlijnen om ervoor te zorgen dat u voldoende krijgt:

  • Volwassenen – 1 eetlepel 3 keer per dag
  • Ouderen en tieners – 2 theelepels 3 keer per dag
  • Kinderen – 1 theelepel 3 keer per dag
  • Peuters – ½ theelepel 3 keer per dag

 Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl

Kan kokosolie me ziek maken?

Als u galblaasproblemen heeft, kan kokosolie misselijkheid veroorzaken. We raden u aan om te beginnen met een heel kleine hoeveelheid kokosolie om te zien of dit met u overeenkomt. Als dit niet het geval is, veroorzaakt dit binnen enkele uren misselijkheid. Als dat het geval is, stop dan en neem niet meer. Sommige mensen hebben ook diarree en braken gemeld na het nuttigen van kokosolie, dus ga langzaam.

Hoe kokosolie uitwendig te gebruiken

Kokosolie is een geweldige vochtinbrengende crème. Masseer zachtjes kokosolie op je gezicht. Je kunt het gebruiken om make-up te verwijderen. Je kunt het gebruiken om je benen of gezicht mee te scheren.

Wees niet bang om kokosolie te proberen voor een vette huid! Het heeft genezende eigenschappen en soms, hoewel contra-intuïtief, helpt het gebruik van wat olie voor een vette huid zelfs om de huid uit te drogen.

Kokosolie kan worden gebruikt bij eczeem, ringworm, teennagelschimmel en voetschimmel. Als u het gebruikt om een ​​huidaandoening te behandelen, probeer het dan twee keer per dag te gebruiken.

Kokosolie is ook een uitstekende olie om andere oliën zoals amandelolie, avocado-olie of ricinusolie in te mengen. Het is een uitstekende drager voor etherische oliën.

Verantwoorde consumptie van kokosolie

Kokosolie is een prachtige natuurlijke remedie en heerlijk eten. Naarmate zijn populariteit als gezondheidsvoedsel en huismiddeltje voor veel aandoeningen toeneemt, neemt het probleem van vraag en aanbod toe. Om deze reden zullen verantwoordelijke consumenten oordeelkundig omgaan met het gebruik van kokosolie en verstandige keuzes maken over welke kokosolie ze kopen.

Omdat producten massaproducten zijn, worden er vaak meer chemische meststoffen, pesticiden en herbiciden gebruikt om de productie hoog te houden, zonder rekening te houden met het effect op het ecosysteem of op de boeren die het werk doen. Door biologische kokosolieproducten te kiezen, worden landbouwmethoden gegarandeerd die het veiligst zijn voor de boeren, het ecosysteem en het milieu.

Het kopen van kokosolie die “fair trade” is, geeft je de gemoedsrust dat de boeren een eerlijke vergoeding kregen voor hun werk en dat de landbouwpraktijken rekening hielden met de behoeften van de lokale ecologie. Dr. Bronner’s is een van de weinige bedrijven die fairtrade kokosolie verkoopt .

Neem je kokosolie? Gelieve Laat het ons weten als het je iets heeft gedaan! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.