HET VITAMINEDUO DAT DEPRESSIE EN ANGST VERSLAAT: K2 + D3

Verdrietig, lusteloos, blauw, ongelukkig, melancholiek, desolaat…

Dat zijn slechts enkele woorden die het leven beschrijven van mensen die te maken hebben met een depressie of angst…


De schatting is dat er wereldwijd minstens 350 miljoen mensen lijden aan een depressie. De kans is groot dat ook jij de gevoelens van apathie, hopeloosheid, verlies van interesse en hopeloosheid hebt ervaren die meestal gepaard gaan met deze aandoening.

Je kunt zelfs leven met angst, een veelvoorkomend onderdeel van depressie… zeer veel mensen ervaren dit ook.

Als je bij je arts bent geweest, heeft hij je waarschijnlijk antidepressiva voorgeschreven.

En hoewel deze kunnen helpen, hebben deze medicijnen helaas ook een flinke dosis bijwerkingen, waaronder misselijkheid, gewichtstoename , constipatie, vermoeidheid, verminderde zin in seks en wazig zien.

Als je arts proactief is, heeft hij misschien zelfs je vitamine D-spiegel getest en je gezegd meer in het zonnetje te verblijven en de vitamine te nemen om je te helpen de depressie die je leven beheerst, te bestrijden.

Maar zelfs als ze zo goed geïnformeerd zijn, is het meer dan waarschijnlijk dat ze één ding gemist hebben …

Een essentiële voedingsstof waar de meeste artsen nooit aan denken om hun patiënten te helpen in de strijd tegen depressie en angst..

Vitamine k2 vitamine d

HET IS NIET ALLEEN VOOR DE BLOEDSTOLLING

De meeste artsen denken alleen aan vitamine K als ze zich zorgen maken over je bloedstolling, zoals wanneer ze je bloedverdunners geven.

Maar deze weinig bekende vitamine doet zoveel meer. Sinds de ontdekking hebben wetenschappers vijf verschillende verbindingen ontdekt die deel uitmaken van de vitamine K-familie. En een van de meest dwingende is vitamine K2 .


“Als je het aan artsen zou vragen, denk ik dat 99% zou zeggen dat vitamine K alleen betrokken is bij de bloedstolling. Er zijn echter vitamine K-afhankelijke eiwitten in meerdere menselijke weefsels.

Bloedstolling is gewoon de meest urgente functie van vitamine K, dus als de inname van vitamine K beperkt is (zoals bij de meeste mensen die niet elke dag vijf porties groenten consumeren), wordt vitamine K eerst door de lever gebruikt om de bloedstolling, zodat je niet doodbloedt.”

Eén van die weefsels die vitamine K gebruiken, zijn je hersenen. Daarom hebben onderzoeken aangetoond dat suppletie met de vitamine K-versie, bekend als K2, zowel depressie als angst kan voorkomen door je hersenen van eiwitten en lipiden te voorzien zodat ze optimaal kunnen functioneren.

 

HET NATUURLIJKE RECEPT VOOR DEPRESSIE EN ANGST: K2 EN D3

Om een ​​depressie te verslaan, heb je zowel vitamine D als vitamine K2 nodig.

Volgens de Vitamine D raad moet je, om het meeste uit vitamine D te halen, andere cofactoren in je lichaam hebben, waarvan vitamine K een van de belangrijkste is.

Inmiddels vraag je je waarschijnlijk af hoeveel van elk je nodig hebt om je depressie op te heffen, je humeur te verbeteren en je angst te overwinnen.

Hier is het antwoord…

Aangezien je lichaam vitamine D aanmaakt wanneer je huid wordt blootgesteld aan zonlicht, kunt je het beste kort zonnebaden en indien nodig aanvullen met 5.000 IE D3 per dag in combinatie met 600 mcg vitamine K2.

Je moet ook je inname van groene bladgroenten verhogen om meer vitamine K uit je dieet te halen.

Als je bloedverdunners gebruikt, neem dan contact op met je arts voordat je vitamine K2 inneemt, aangezien dit de bloedstolling beïnvloedt.

Goede bronnen van vitamine K2 zijn onder meer:

  • Boerenkool
  • Spinazie
  • Boerenkool
  • Lente-ui
  • Natto (gefermenteerde soja)
  • Spruiten
  • Kool
  • Broccoli
  • Kefir
  • Pruimen

Dus, als je met een depressie en/of angst leeft, lijd dan niet in stilte of aan de ongewenste bijwerkingen van voorgeschreven antidepressiva, combineer de kracht van vitamine K2 met je dagelijkse dosis vitamine D en begin opnieuw te leven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.