Gebruik kaneel om je gezondheid te verbeteren

Van kaneel is bekend dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft en dat het op grote schaal wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van bepaalde ziekten en kwalen. Dit traditionele medicijn is effectief voor het beheersen van de bloedsuikerspiegel, het verlichten van spijsverteringsongemakken, het verlagen van de bloeddruk en meer. is kaneel gezond?

Er zijn twee soorten kaneel: Ceylon kaneel en Chinese kaneel.

Ceylon-kaneel, ook wel echte kaneel genoemd, is rijk aan antioxidanten die uw lichaam helpen vrije radicalen te neutraliseren en het risico op gezondheidsproblemen zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes te verlagen. Chinese kaneel daarentegen wordt normaal gesproken gebruikt als smaakstof voor zoetwaren, desserts, gebak en vlees. 

CBD olie

Gezondheidsvoordelen van kaneel

Kaneel biedt de volgende gezondheidsvoordelen bij regelmatig gebruik:

Bestrijdt bacteriën, schimmels en virussen
Kaneel werd in het oude China gebruikt om bacteriën, schimmels en virussen te bestrijden. Kaneelschors bevat essentiële oliën die het zijn uitgesproken smaak en geur geven. Kaneelaldehyde, het actieve bestanddeel van etherische olie van kaneelschors, heeft schimmeldodende, antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen  
Kaneel bevat grote hoeveelheden krachtige antioxidanten, polyfenolen genaamd, die het lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve stress. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen van ziekten.

Heeft prebiotische eigenschappen
Kaneel kan de groei van goede darmbacteriën bevorderen, die de slechte onder controle kunnen houden. Het toevoegen van kaneel aan uw voeding kan ook de gezondheid van uw spijsverteringskanaal verbeteren.

Verlaagt de bloeddruk
Sommige onderzoeken suggereren dat kaneel kan helpen de hoge bloeddruk te verlagen door de bloedvaten te ontspannen. Dit helpt de bloedcirculatie te verbeteren en houdt het hart gezond.

Verlicht spijsverteringsongemakken
Kaneel wordt in de oosterse en westerse geneeskunde gebruikt als remedie voor gastro-intestinale problemen. In de oudheid gebruikten mensen kaneelschorsolie om spijsverteringsstoornissen, het metabool syndroom en het prikkelbare darm syndroom te behandelen.

Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten
Sommige onderzoeken suggereren dat kaneel het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen. Een bepaalde studie toonde aan dat het dagelijks consumeren van een halve theelepel kaneel het slechte cholesterolgehalte (lipoproteïne met lage dichtheid) kan verlagen, terwijl het goede cholesterolgehalte (lipoproteïne met hoge dichtheid) stabiel blijft.

Verlaagt het risico op diabetes type 2
Sommige onderzoeken suggereren dat kaneel kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden door de insulinegevoeligheid te verhogen. Dit betekent dat kaneel het vermogen van cellen om glucose uit het bloed op te nemen kan verbeteren.

Kaneel helpt beschermen tegen kanker
Een studie uitgevoerd bij muizen met darmkanker toonde aan dat kaneelaldehyde in kaneel een krachtige remmer is van de groei van kankercellen. Volgens het rapport hielp kaneelaldehyde cellen bij het bestrijden van kankerverwekkende stoffen via ontgifting en herstel.

 Kaneel ondersteunt de gezondheid van de hersenen
Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat kaneel kan helpen bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer door hersenneuronen te beschermen tegen vrije radicalen. Van kaneel is ook gemeld dat het de cognitieve functie en motorische functie verbetert door de neurotransmitterniveaus te normaliseren bij personen die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van Parkinson. Kaneel bevat twee verbindingen die verantwoordelijk zijn voor het remmen van de opbouw van schadelijke eiwitten in de hersenen.

kaneel is gezond

Er zijn verschillende soorten kaneel die je in de supermarkt kunt kopen. Voordat u sterkere versies van kaneel gebruikt, moet u een natuurgeneeskundige raadplegen om te controleren op mogelijke bijwerkingen. Hoewel het over het algemeen veilig is voor kortdurend gebruik, kunnen sommige mensen een allergische reactie op kaneel ontwikkelen. Het bevat ook een chemische stof genaamd coumarine, die schadelijk kan zijn voor mensen met een leveraandoening.

Om je kaneel langer te bewaren, bewaar je het in een luchtdichte trommel. Hele kaneel gaat ongeveer een jaar mee, maar gemalen kaneel begint binnen een paar maanden zijn smaak te verliezen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.