Hoe creëer je een gezonde omgeving?

Gezonde keuzes maken is belangrijk, maar het is niet voldoende om slechte omgevingsfactoren die onze gezondheid aantasten tegen te gaan.

Omdat onze omgeving een grote impact heeft op onze gezondheid en ons welzijn, is een belangrijk onderdeel van goed leven ons steentje bijdragen om voor het milieu te zorgen. We kunnen samenwerken als proactieve gemeenschappen om de komende jaren een veilige, gelukkige en gezonde wereld te creëren.

The Gift of Nature is er om te helpen wat u moet doen als de luchtkwaliteit slecht is.

lopen

10 kleine dingen die u kunt doen voor schonere lucht

Het inademen van vervuilde lucht kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Van tranende ogen tot hoesten tot ernstige ademhalingsproblemen, vervuiling zet een echte domper op uw gezondheid en welzijn.

Het is veel leuker om actief te blijven als je schone lucht inademt. Bekijk deze tien eenvoudige dingen die u kunt doen om een ​​rol te spelen bij het schoon en gezond houden van onze lucht.

Thuis

  1. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Veel van deze producten stoten nitrous oxide uit, wat een broeikasgas is.
  2. Beperk het gebruik van door gas aangedreven gereedschap zoals grasmaaiers en bladblazers – zelfs kleine motoren vervuilen.
  3. Vermijd het stoken van hout, tenzij het uw enige warmtebron is.
  4. Barbecueën? Overweeg om een ​​barbecue op aardgas of propaan te gebruiken in plaats van houtskool of hout.

Onderweg

  1. Loop, jog, fiets of maak waar mogelijk gebruik van een andere vorm van actief vervoer. Je bewijst jezelf en het milieu een plezier.
  2. Als u aan het rijden bent, moet u uw reizen aan elkaar koppelen om reistijd en uitstoot te verminderen – rijd eerst naar de verste bestemming. Overweeg carpooling- en autodeelprogramma’s voor routinematig pendelen.
  3. Wees niet inactief. Als u lang bij een stoplicht, spoorwegovergang of brug stil moet staan, zet dan uw auto uit.
  4. Maak kennis met uw lokale openbaarvervoersysteem. Het gebruik van bussen, treinen en trams is een geweldige manier om het aantal voertuigen op de weg te verminderen.
  5. Op zoek naar een nieuw voertuig? Houd rekening met brandstofefficiëntie en emissieramingen in uw beslissing.
  6. Tank uw auto niet vol op het heetst van de dag. Door uw auto bij hoge temperaturen te tanken, neemt de hoeveelheid ozon toe die in de lucht vrijkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.